Pendarovski nënshkroi Dekretin për faljen e dënimeve që janë shqiptuar gjatë pandemisë

Presidenti Stevo Pendarovski sot nënshkroi Dekretin e Ligjit të miratuar për amnisti të personave që janë denuar gjatë pandmemisë Covid-19, respektivisht të zëvendësojë dënimet me dënim me kusht.

Bëhet fjalë për veprat penale nga neni 205 nga Kodi Penal, respektivisht “Transmetimi i sëmundjes ngjitëse” dhe neni 206 “Mos respektimi i rregullave shëndetësore gjatë epidemisë.

Sipas këtij ligji, personat, gjoba e të cilëve është mbi 1000 euro ose dënimi i shqiptuar u zëvendësohet me dënim me burgim, do të marrin dënim me kusht prej tre vjetësh, ndërsa ata persona gjoba e të cilëve është deri në 1000 euro, do të marrin dënim me kusht prej dy vjetësh, afat në të cilin nuk duhet të bëjnë vepër tjetër penale.

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid02Cs2zWT5DB4pUeBbD5bPRFCawGFybH6ZN8CSd4iaS8EF6VEQCZDLDZP7EiH9waJsQl&id=100044427579784&mibextid=Nif5oz

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *