Qentë në Rusi marrin ngjyrë të kaltër si pasojë e kontaktit me substancat toksike

Një fabrikë kimike e braktisur në qytetin rus të Dzerzhinsk shkaktoi një ngjarje të papritur që ndodhi në kafshët që jetonin pranë saj. Qentë endacakë që jetonin pranë fabrikës u panë se kishin marrë një ngjyrë të panatyrshme të kaltër, si pasojë e kontaktit të tyre me substancat toksike.Ndërsa ekspertët ende nuk kanë bërë një analizë të hollësishme për të zbuluar shkaqet e saktë të kësaj ngjyrëzimi të panatyrshëm, fabrika prodhonte disa substanca kimike shumë të rrezikshme, si pleksiglasin dhe acidin hidrokianik, i njohur edhe si acid prusik.


Substancat toksike të tilla, si acid prusik dhe sulfati i bakrit, mund të shkaktojnë dëme të rënda në trupin e kafshëve dhe mund të shkaktojnë sëmundje të rënda që mund të çojnë në ngordhje dhe vdekje. Shumë aktivistë të kafshëve kanë dërguar thirrje për zyrtarët e qeverisë për të ndërmarrë masa të menjëhershme për të parandaluar më shumë dëme për kafshët e tjerë në zonë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *