Jep dorëhje deputeti i partisë së Merkelit: Pasurohet gjatë krizës së pandemisë

Nikolas Lobel, një anëtar i Bundestag nga radhët e Demokristianëve të Bashkuar (CDU), njoftoi sot dorëheqje dhe braktisjen e politikës.

Advertisement

Gjegjësisht, u zbulua se kompania e tij private bëri një fitim nga tregtia e maskave mbrojtëse në fillim të pandemisë së coronavirusit.

Kritikat erdhën sot nga partitë e opozitës, por edhe nga ato të tij, pasi u zbulua se kompania fitoi 250 mijë euro duke tregtuar me maska mbrojtëse në fillim të pandemisë, raportoi AP.

“Unë marr përgjegjësinë për atë që bëra”, tha Libel.

Deutsche Welle njoftoi dje se disa deputetë të të CDU-së janë të dyshuar për grumbullimin e qindra mijëra eurove për të lobuar në blerjen e maskave për kompani të caktuara. /Telegrafi/

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *