OBSH: Lloji i ri i koronavirusit është përhapur në tetë shtete të Europës

Lloji i ri i koronavirusit është zbuluar tashmë në tetë vende evropiane, tha Hans Kluge, drejtori rajonal i Organizatës Botërore të Shëndetësisë për Evropën.

Tetë vende në rajonin evropian të OBSH-së deri më tani kanë identifikuar një variant të ri të Covid 19, të quajtur VOC-202012/01, shkroi Kluge në Twitter.

Sipas tij, lloji i ri i virusit po përhapet në popullatën më të re, ndryshe nga variantet e mëparshme.

Kluge bëri thirrje për kujdes ndërsa janë duke i studiuar efektet e saj, si dhe forcimin e masave mbrojtëse ekzistuese të tilla si distanca fizike dhe mbajtja e maskave mbrojtëse.

Tipi i ri i koronavirusit u raportua për herë të parë në Mbretërinë e Bashkuar në 14 Dhjetor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *