Dy mënyra për të vërejtur nëse po përjetoni COVID-19 apo ftohje, sipas ekspertëve

Gjatë kohës më të ftohtë të vitit, kur ftohjet dhe gripi vazhdojnë, ne priremi të shmangim takimin me miq dhe familje.https://central.gjirafa.com/renderer.html?v=1.1

Advertisement

Për fat të mirë, është e lehtë të thuash nëse ke të bësh vetëm me një ftohje, thotë mjekja e kujdesit parësor Julia Auerbach, drejtoreshë mjekësore e Nuvance Primary Care and Pediatrics of Brookfield, Connecticut, e cila ka trajtuar pacientë me coronavirus.

“Në mënyrë tipike, kur keni ftohje, nuk keni ethe të larta, kolla juaj ka gëlbazë dhe nuk keni probleme me frymëmarrje”, thotë ajo. “Por gripi dhe COVID-19 kanë shumë karakteristika të përbashkëta, si ethe, kollë e thatë, dhimbje, dhimbje fyti dhe lodhje”.

Dhe ndërsa mjekët po mësojnë më shumë rreth COVID-19 çdo ditë, ka disa simptoma kryesore që mund t’ju ndihmojnë juve dhe mjekun tuaj të përcaktoni hapat e ardhshëm që duhet të ndërmerrni.

Advertisement

Leave a Reply