Izet Mexhiti tërhiqet nga posti i kryetarit të grupit parlamentar të BDI-së

Kryetari i grupi parlamentar të BDI-së, Izet Mexhiti, ka informuar sot kryetarin e Parlamentit Talat Xhaferi, se tërhiqet nga posti i kryetarit të grupit parlamentar të BDI-së. Ai e motivon dorëheqjen e tij me zhvillimet e fundit që po ndodhin në politikën shqiptarëve në RMV dhe brenda partisë së tij.

Advertisement

Më poshtë letra e Mexhitit drejtuar Kryeparlamentarit Xhaferi:

I nderuari kryetar i Kuvendi të Republikës së Maqedonisë së Veriut , z.Talat Xhaferi,

më lejoni, që si koordinator i grupit parlamentar të Bashkimit Demokratik për Integrim, të shpreh përgëzimet e mija sinqerta, për rolin e juaj më se konstruktiv dhe angazhimin e pakontestueshme tuaj, që gjithmonë ka rezultuar me një efikasitet në punën e organit më të lartë ligjdhënës të RMV-së si dhe ka sjell vlera të shtuara demokratike në shtëpinë e demokracisë.

Përndryshe, ajo, demokracia, gjithmonë jo vetëm ka lejuar por dhe ka promovuar dhe iniciuar debatin dhe me këtë edhe mendimin ndryshe, jo vetëm në shoqëri dhe në tempullin e demokracisë parlamentin republikan, por madje edhe në suaza të një subjekti politik.
Unë, gjatë këtyre 20 vjet të jetës aktive politike, gjithmonë kam dëshmuar se jam përkrahës dhe mbrojtës, pa asnjë mëdyshje në vete, të dy parimeve kryesore të demokracisë: zërit të mendimit lirë dhe forcës së zërit të shumicës së elektoratit.
Mendimi ndryshe është më se i shëndoshë për një shoqëri demokratike ndërsa forca e zërit të shumicës elektorale është determinant kryesor i konceptualitetit të demokracisë dhe atë në të gjitha nivelet.

Për këtë shkak, duke qëndruar denjësisht pas këtyre principeve kredibile, duke mbetur fuqishëm pas qëndrimeve personale, tani më shpesh të shprehura në opinion, se në subjektin të cilit i përkas prej në ditët e para të themelimit të tij si, po ndodhin zhvillime të cilat në asnjë mënyrë nuk mund të jenë në favor të forcës më të madhe politike të shqiptarëve të RMV-së dhe që është edhe më e rëndësishme, as në favor të liderit të pakontestueshëm të shqiptarëve , kryetarit z. Ali Ahmeti, si dhe duke dëshiruar mos krijimin e hutisë edhe tek ndonjë kolegë i im në Kuvend, e nga ana tjetër, me intencë të dhënies së hapësirës veprimit tim për elaborim më të denje të qëndrimit pas të cilit fuqishëm qëndroj, ju informoj se tërhiqem nga pozita e koordinatorit të grupit parlamentar të BDI-së.

Vazhdoj të mbetem gardian i politikave dhe idealit të kryetarit Ali Ahmetit si dhe zëri i votuesit të BDI-së, i cili në të gjitha ciklet zgjedhore ka dhënë armën më të fortë në duart tona, për të realizuar atë që kemi premtuar dhe jemi zotuar para tyre. Ky ka qen dhe do të mbetet ideali im dhe jo pozitat dhe privilegjet personale.
Me respekt,
Izet Mexhiti

Advertisement

Leave a Reply