Katër ditë pune në javë, Spanja drejt konfirmimit të vendimit

Spanja mund të bëhet një nga vendet e para në botë që do të punohet vetëm katër ditë në javë.

Advertisement

Qeveria vendase është pajtuar të nisë një projekt pilot me kompanitë e interesuara për këtë ide.

Ndërsa më herët, partia e majtë spanjolle Mas Pais, njoftoi se qeveria kishte pranuar propozimin e saj për të provuar idenë.

Kjo ide është përkrahur nga Zelanda e Re në Gjermani për të rritur produktivitetin, për të përmirësuar shëndetin mendor të punëtorëve dhe për të luftuar ndryshimin e klimës, propozimi ka marrë një rëndësi të re.

Por ka edhe kundërshtime nga shumë biznese në Spanjë, që e kanë e cilësuar “çmenduri”./abcnews.al

Advertisement

Leave a Reply