Mediat maqedonase: Gashi më patriot se Zaevi?!

Afrim Gashi, udhëheqësi i Alternativës, e cila është pjesë e koalicionit opozitar me Aleancën për Shqiptarët, në analizën e tij për BGNES thotë se Bullgaria bëri një gabim që bllokoi Maqedoninë e Veriut në integrimin evropian. Lideri i opozitës beson se qasja e Bullgarisë është plotësisht e gabuar për marrëdhëniet e fqinjësisë së mirë dhe se ajo duhet të kishte lejuar që problemet të zgjidheshin në pesë ose gjashtë vitet e ardhshme gjatë integrimit të Maqedonisë së Veriut në BE.

Advertisement

– Boshti horizontal në Ballkan është shumë i rëndësishëm për Alternativën. Ne e konsiderojmë me interes strategjik që vendi ynë të lidhë Detin e Zi dhe Adriatik, të zhvillojë marrëdhënie ekonomike, kulturore dhe çdo marrëdhënie tjetër midis vendeve tona, dhe të mos lejojë zhvillimin e marrëdhënieve në boshtin vertikal, i cili funksionon në mënyrë perfekte. më shumë Mendoj se kjo është e keqe si për Maqedoninë ashtu edhe për Bullgarinë. Sidomos aksi Athinë-Beograd. Prandaj them që Bullgaria duhet të jetë shumë e kujdesshme në këtë mosmarrëveshje. Ajo duhet ta dijë se kur kjo të ndodhë, ne do të shohim se si Vuçiç dorëzon vaksinat në Tabanovc, jo në Bullgari, të cilën ne e shohim si fqinji i parë dhe si një anëtar i BE, i cili supozohej të ishte vendi i parë që na ndihmonte në procesin për vaksinimin e popullatës, thotë Gashi. gjurme.info

Advertisement

Leave a Reply