OBSH-ja miraton vaksinën njëdozëshe Johnson & Johnson

Organizata Botërore e Shëndetësisë ka shtuar vaksinën njëdozëshe Johnson & Johnson në listën e saj të vaksinave të miratuara.

Advertisement

Vaksina është vendosur të jetë një alternativë me kosto efektive ndaj vaksinave të tjera dhe mund të ruhet në një frigorifer standard, raporton BBC.

Britania, SHBA-të, BE-ja dhe Kanada tashmë kanë porositur doza, dhe 500 milionë doza janë porositur gjithashtu përmes skemës Covax për të furnizuar shtetet më të varfra.

OBSH-ja shtoi se të dhënat nga provat klinike të ndara nga kompania kanë treguar se vaksina është efektive në popullatën e moshuar.

Advertisement

Leave a Reply