Serbët me kritika për logon e re të FFK-së: “Shqiptarët pretendojnë se ata janë pasardhës të Ilirëve”

Kombëtarja e Kosovës në futboll ka zbuluar dje fanellat e reja për sezonin 2021/22 dhe logon e re të FFK-së, dhe kjo zgjedhje e FIFAs dhe UEFAs nga mediet serbe po cilësihet si skandaloze.

Advertisement

Ashtu si zakonisht, edhe kësaj radhe ka pasur reagime nga Serbia, të cilët madje kërkojnë një reagim edhe nga FIFA e UEFA.

Sipas “Kurir”, Kosova me publikimin e fanellave të reja dhe logos së re, është duke provuar të falsifikojë historinë, pasi në logo është paraqitur edhe një “rrotë”, e cila në fakt është simbol i diellit, që është marrë nga flamuri Dardan (dielli Dardan simbolizon një fillim të ri, ngritje me mundësi të reja, me shenja trimërie).null

Por, sipas mediumit serb, simboli i përdorur në logo ndodhet në vendin arkeologjik të Ulpianës, vend i cili ndodhet afër Graçanicës, duke aluduar kështu se ajo u takon atyre.

Mediumi serb shkon aq larg sa edhe shkruan se “shqiptarët pretendojnë se ata janë pasardhës të Ilirëve”.

Image

Megjithatë, pavarësisht se çfarë pretendojnë serbët, kuptimi i vërtetë i logos është ky:

Në të janë të paraqitura gjashtë yjet e flamurit të Kosovës, një ‘rrotë’ e cila në fakt është simbol i diellit, që është marrë nga Flamuri Dardan (dielli Dardan simbolizon një fillim të ri, ngritje me mundësi të reja, me shenja trimërie). Dhe gjithashtu është i paraqitur edhe një top, i cili nënkupton se dy forca të reja do të bashkohet si mburojë e zemrës së Kosovës.

Advertisement

Leave a Reply