Zhbllokohet anija që prej ditësh mbante “peng” kanalin e Suezit

Anije e madhe që ka qëndruar përgjatë Kanalit të Suezit për gati një javë thuhet se është liruar.

Advertisement

“Ever Given” është drejtuar dhe lëshuar nga vija bregdetare, thanë zyrtarët.

Një video tregonte anijen që lundronte, por pronari i saj më vonë i tha AFP se ajo ishte vetëm “kthyer”.

Ever Given ka bllokuar një nga rrugët më të ngarkuara e të rëndësishme të tregtisë në botë, duke detyruar kompanitë të ri-drejtojnë anijet dhe duke shkaktuar radhë dhe vonesa të gjata.

Raportet se anija ishte çliruar rritën shpresat se trafiku përgjatë kanalit mund të rifillojë brenda disa orësh, duke hapur rrugën për rreth 9.6 miliardë dollarë mallra që po mbahen çdo ditë.

Kompania e shërbimeve detare Inchcape më herët tha se anija ishte çliruar nga bregu. /TCH/

Advertisement

Leave a Reply