Gjendja e rrugëve të Maqedonis

Trafiku në rrugët shtetërore zhvillohet në kushte dimërore, në rrugë të lagështa, me mbetje të dëborës nëpër rrugë. Reshje bore me intensitet të ndryshueshëm regjistrohen në të gjithë vendin.

Advertisement

LAMM në raportin e mëngjesit njoftoi se për shkak të reshjeve të mëdha të borës, janë vendosur ndalesa për automjete të rënda në rrugën Mavrovo – Dibër, Strugë – Qaf Thanë, kalimet malore Strazhë, Preseka, Bukovë, Gjavato, si dhe rruga për në Kodër të Diellit , ku ndalesa vlen edhe për autobusët, ndërsa për llojet e tjera të automjeteve përdorimi i pajisjeve dimërore është i detyrueshëm.

Ndalesa për automjetet e rënda në qafën malore Pletvar është hequr që nga ora 5.20.

Trafiku në rrugën Mavrovë Anovi – Dibër, afër manastirit Bigorski, është normalizuar dhe zhvillohet në dy korsi.

Për shkak të reshjeve të borës, ka mundësi për rrëshqitje të vogla të tokës në rrugë të caktuara që kalojnë nëpër gryka dhe prerje malore. LAMM bën thirrje për vozitje të kujdesshme dhe rregullim të shpejtësisë sipas kushteve të rrugës./Telegrafi/

Advertisement

Leave a Reply