Ndërrimi i orës: Pas mesnatës akrepat e orës do të lëvizin 60 minuta përpara

Natën midis të shtunës 27 mars dhe të dielës 28 mars, në orën dy në mëngjesit, akrepat e orës do të duhet t’i lëvizim 60 minuta përpara duke e çuar orën në 3:00 (pajisjet elektronike do të azhurnohen automatikisht).

Advertisement

Ajo që konsiderohet ora verore do të na “vjedhë” një orë gjumë, por do të na japë shumë më shumë dritë në mbrëmje.

Orari i udhëtimit të verës do të na shoqërojë deri 31 tetorin e ardhshëm, kur ne do ta kthejmë orën prapa dhe do të kthehemi në orën e dimrit.

Asgjë nuk ndryshon në vendin tonë, pavarësisht nga fakti se Parlamenti Evropian miratoi propozimin për heqjen e ndërrimit sezonal në kohën e verës duke filluar nga viti 2021.

Italia në fakt ka paraqitur një kërkesë zyrtare në Bruksel për të mbajtur të dyja orët.

Nga fundi i marsit deri në fund të tetorit, ora verore do të jetë në fuqi në format që kemi njohur që nga viti 1996.

Ideja për ndryshimin e orës u hodh nga Benjamin Franklin me qëllimin e ruajtjes së energjisë.

Advertisement

Leave a Reply