Krijuesi i vaksinës Pfizer: Bota duhet të përgatitet për pandeminë e radhës

Virusi SARS-CoV-2 nuk është pandemia më e keqe e mundshme. Kështu tha në një intervistë për “Bloomberg” Ugur Sahin, drejtori ekzekutiv i kompanisë BioNTech, që krijoi bashkë me Pfizer vaksinën e parë kundër Covid-19, të certifikuar nga Bashkimi Evropian.

Advertisement

“Bota duhet të përgatitet për një pandemi të radhës, Covid-19 nuk është pandemia më e keqe e mundshme. Pandemitë e ardhshme mund të jenë me pasoja më të rënda”, tha Sahin.

Për këtë arsye, doktori me origjinë turke shpjegon se “objektivi i prodhuesve të ilaçeve dhe qeverive duhet të jetë imunizimi i të gjithë popullsisë brenda 3 muajsh”.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *