Tradhtuan El Chapo-n/ Binjakët që trafikonin 2 tonë kokainë në muaj, e pësojnë keq pasi pranuan të ‘shiten’

Binjakët e Çikagos që ndihmuan të dënuarin El Chapo, do të përballen me hetim të ri pas përfundimit të kushteve të burgimit.

Advertisement

Pedro Flores dhe Margarito Flores, vëllezër të dënuar për importimin e të paktën një ton kokainë në muaj në Çikago dhe qytete të tjera tashmë do të përballem me hetimin e ri, posaçërisht për ta.

Kanë kaluar gjashtë vjet që kur një gjykatës federal në Çikago shpërbleu dy prej informatorëve më të rëndësishëm të drogës në historinë e SHBA me dënime relativisht të lehta me 14 vjet burg në këmbim të bashkëpunimit të tyre të jashtëzakonshëm kundër mbretit të kartelit Sinaloa Joaquin “El Chapo” Guzman Loera.

Tani, vëllezërit binjakë Pedro Flores dhe Margarito Flores – të cilët u ngritën nga tregtarët e drogës në Çikago në nivelin e rrugës në trafikantët më të mëdhenj të drogës në rajon – janë edhe një herë nën hetim federal.

Margarito Flores dhe Pedro Flores ishin pjesë e trafikut të drogës. Gjykata deklaroi se gjatë vitit 2009 ata trafikonin nga 1500 kg deri në 2000 kg kokainë çdo muaj nga karteli i El Chapos dhe organizatës rivale “Beltrán Leyva”. Margarito Flores u takua me El Chapon dhe ndihmësit e tij në veri të Meksikës në tetor 2008. Më tej, Pedro Flores i dorëzoi hetuesve 70 regjistrime të bisedimeve me narkotrafikantin dhe anëtarët e tjerë të rrjetit. Vëllezërit gjithashtu pranuan se kanë dërguar në Meksikë 930 milionë dollarë nga shitja e lëndëve narkotike. Ndërsa Pedro testoi në gjyqin ndaj El Chapos në 2018.

Federalët iu sekuestruan binjakëve 4 milionë dollarë dhe familjeve të tyre ju lejua të mbanin nga 300 mijë.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *