Tridhjetë ditë paraburgim për nënën, fëmija e së cilës vdiq nga zjarri në Gostivar

Masë paraburgimi për periudhë prej tridhjetë ditësh u përcaktua nga gjykatësi në procedurë paraprake nga Gjykata Themelore Gostivar për nënën së cilës fëmija i vdiq në një zjarr në një apartament në Gostivar. Ajo u arrestua dje nën dyshimin se kishte lidhur djalin e saj shtatë vjeç me zinxhir te këmbët, duke e bërë të vështirë që të shpëtonte nga flakët. Gjykata konfirmoi se vendimi për paraburgim ishte përgatitur dhe gruaja u dërgua në burgun e Shkupit.

Advertisement

Më parë, Prokuroria Themelore Publike në Gostivar lëshoi ​​një urdhër për kryerjen e procedurës hetimore kundër S. T. (36) nga Resnja me vendbanimi në Gostivar, për shkak të dyshimit të arsyeshëm për kryerjen e veprës penale – Shkelje e detyrimeve familjare (neni 203 paragrafi 2 i Kodit Penal).

Gruaja e dyshuar, sipas Prokurorisë Publike, abuzoi me fëmijën e saj shtatë vjeç, e cila e lidhi atë me një zinxhir dhe dry për krevati. Më 16 Mars, një zjarr që shpërtheu në apartamentin ku po qëndronte familja dhe për shkak se ishte i lidhur për krevati, fëmija nuk arriti të dilte nga banesa dhe humbi jetën. Kjo vepër penale dënohet sipas Kodit Penal deri në mbi 5 vjet burg.

Ndërkohë, ende po punohet për të përcaktuar shkakun e zjarrit. Fëmijët e tjerë të mitur të të dyshuarës janë strehuar përmes Qendrës për Punë Sociale në Gostivar.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *