VMRO-DPMNE nuk do ta përkrahë dhe rrespektojë regjistrimin e popullsisë

Stefan Andonovski, anëtar i Kryesisë Qëndrore të VMRO-DPMNE-së, tha sot se partia më e madhe opozitare nuk do të mbështesë regjistrimin e planifikuar në prill të këtij viti.

Advertisement

“Ne kemi një qëndrim parimor dhe të qartë, ne nuk do ta mbështesim atë, ne nuk do ta respektojmë atë dhe qeveria e ardhshme e VMRO-DPMNE do të kryejë një regjistrim të besueshëm sipas të gjitha standardeve të EUROSTAT dhe institucioneve të tjera evropiane dhe të Kombeve të Bashkuara,” tha ai, duke iu përgjigjur një pyetje të gazetarit.

Për VMRO-DPMNE-në, është e paqartë pse nuk po publikohet metodologjia e numërimit të projektligjit për regjistrimin, pse LSDM është kundër terminaleve të gjurmëve të gishtave dhe përpjekja, siç thotë Andonovski, për të bërë një regjistrim në të cilin qytetarët dhe institucionet nuk do të besojnë .

Qeveria pritet të miratojë Ligjin mbi Regjistrimin në një seancë pas pushimeve të Krishtlindjeve ndërsa të gjitha amandmanet e opozitës u refuzuan.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *