Kërkohet arrestimi i kryetarit të Entit Shtetëror të Statistikave

Kërkohet arrestimi i kryetarit të Entit Shtetëror të Statistikave

Advertisement

Ekspertët dhe aktivistët kërkojnë që prokuroria të shpallë fletarrest për drejtorin e Entit Shtetëror të Statistikave dhe zyrtarëve tjerë të këtij institucioni, për shkak se regjistruesit nuk kanë dalë në teren ashtu siç e parasheh ligji.

“Prokuroria duhet të jep flet arest për të gjithë kryetarët e komisionit per regjistrim të cilët nuk respektojnë ligjin, edhe atë bashkë me drejtorin e entit statistikor të RMV!

Regjistruesit nuk janë në detyrën e tyre.
Kush e then ligjin SOT, SHTETI apo populli”, pyet Hamdi Sulejmani, aktivist i shoqerise civile nga Tetova.

“Prokurori i shtetit nê Maqedonin veriore sot duhet me lëshu flet arest për Drejtorin e entit statistikor për mos zbatim të ligjit për regjistrimin e popullates…

Në shtetet ku respektohet ligji kjo do të ndodhte”, thekson ish deputeti, Ruzhdi Matoshi

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *