Gjermania fillon lehtësimin e masave anti-Covid

Pas një periudhe mbyllje, ditën e sotme (1 mars) Gjermania ka hapur parukeritë dhe berberanat.

Advertisement

Klientët dhe stafi duhet të ndjekin rregulla të rrepta shëndetësore, të tilla si mbajtja e një maske.

Restorantet, baret, kafenetë, hotelet,  në Gjermani janë mbyllur që nga fillimi i nëntorit, përveç ushqimit të gatshëm.

Megjithatë, shumica e shteteve filluan të hapnin gradualisht shkollat nga 22 shkurti.

Disa vende, duke përfshirë Bavarinë dhe Baden-Württemberg, tani kanë lejuar gjithashtu hapjen e mjediseve të tjera që nga 1 marsi, duke përfshirë qendrat e kopshtit, dyqanet e luleve, sallonet e kirurgjisë dhe autoshkollat.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *