Grabitja e 24 orëve Rolex/ Kamerat e sigurisë, gabimet dhe ADN-ja tradhëtuan ‘Panterat Rozë’

Kamerat e sigurisë dhe ADN-ja tradhtuan grabitësit e bandës famëkeqe “Panterat Rozë”, të cilët më 20 dhjetor goditën selinë e Rolex në Athinë.

Advertisement

Policia arriti brenda 70 ditëve të gjurmonte dhe arrestonte dy nga pesë grabitësit me maska.

Katër “profesionistët dorëgjatë” serbë dhe greku i njohur ndryshe si “banditi me kallashnikov”,bënë një sërë gabimesh, lanë materialin gjenetik dhe gjurmët e gishtërinjve në motoçikletat e vjedhura dhe çekiçin dhe kështu u vulos fati i tyre.

E pabesueshme është se lideri operativ i grupit kishte grabitur dy dyqane bizhuterish në Zvicër dhe Slloveni.

Në të njëjtën kohë, kodet e 24 Rolex-eve shumë të shtrenjta që janë vjedhur nga dyqani në rrugën Kolokotroni i janë përcjellë Interpolit, i cili ka njoftuar zyrtarisht selinë e kompanisë zvicerane, kështu që nëse paraqiten në ndonjë përfaqësi zyrtare për shërbim, do të bllokohen.

Megjithatë, u konstatua se në Gjermani ekziston një sistem që merr përsipër të “lajë” orët e vjedhura të kësaj marke të veçantë.

Ajo që po kërkojnë oficerët është nëse grupi i madh prej 24 orëve u nis menjëherë për jashtë shtetit për të kaluar procesin e “larjes” përpara se të përfundonte në kyçet e duarve të blerësve të tyre.

Çfarë kapën kamerat

Të udhëhequr nga kornizat e vëzhgimit me qark të mbyllur të selisë së Rolex-it në Athinë, oficerët e Sigurimit arritën në gjurmët e bandës dhe më pas i identifikuan me ADN.

Vlen të theksohet se i gjithë materiali filmik nga kamerat e sigurisë ka kapur hap pas hapi se si banda ka vepruar. Anëtarët e saj ishin të armatosur rëndë dhe kishin një mënyrë specifike të vepruari.

Megjithatë jo të pagabueshëm sepse pikërisht këto gabime çuan në zbulimin e tyre.

Konkretisht në dosje thuhet:

“Në orën 10:52 të datës 20 dhjetor, kanë hyrë në dyqanin ROLEX që ndodhet në rrugën Kolokotroni në Athinë, ku kanë marrë gjithsej njëzet e katër ora ROLEX, me vlerë totale afërsisht 135.000 euro.

Më pas ata u larguan me motoçikletat e vjedhura. Konkretisht, tre autorët, pasi kishin mbuluar tiparet e fytyrës, janë futur në dyqanin e orëve, duke përfituar nga hyrja e një të moshuari, bashkëpunëtor i tyre, i cili pretendonte të ishte klient dhe nën kërcënimin e armës nga një tjetër anëtar i bandës kanë imobilizuar punonjësin e sigurimit si dhe punonjësin e dyqanit”.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *