Apasiev provokon shqiptarët: Realisht ata janë 18% në Maqedoni

Kryetari i së “Majtës”, Dimitar Apasiev vlerëson se përfaqësimi i komunitetit etnik shqiptar në Maqedoni në regjistrimin e popullsisë që do të organizohet në prill do të jetë 28.5 përqind, edhe pse gjoja se realisht shqiptarët janë 18%

Advertisement

“Përqindja e rezultateve nga regjsitrimi u ra dakord gjatë formimit të Qeverisë LSDM + BDI.

Nëse ju shqetëson, më lejoni t’ju them: pakica më e madhe do të jetë 28.5% (edhe pse në realitet banorët janë rreth 18%).

Ky është tani vetëm një falsifikim i realitetit, në mënyrë që ai të futet në marrëveshjen e koalicionit. Me “shtetas” si Zaev, për fat të keq, demakedonizimi është një proces i vazhdueshëm”, shkruan në Facebook Apasiev.

Për momentin, opozita po kërcënon të mos e njohë atë dhe të mos respektojë regjistrimin. VMRO-DPMNE kërkon që operacioni të kryhet me terminale të gjurmëve të gishtave dhe të shfaqet vetëm numri i banorëve në vend.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *