Osmani: Është në interesin e të gjithëve që të kemi regjistrim të popullsisë

Mendoj se është në interesin e të gjithëve të kemi regjistrim, dhe  të bëjmë  gjithçka që duhet,  që ai regjistrim  të jetë i suksesshëm,  gjegjësisht rezultatet të jenë ashtu siç janë, të ketë  pasqyrim të saktë të realitetit demokratik me të gjitha karakteristikat dhe atributet dhe ato të pranohen, gjegjësisht  secili t’u besojë. Sepse është shumë e rëndësishme në një shoqëri multietnike qytetarët dhe  komunitetet të besojnë në ato rezultate, tha sonte  ministri i Punëve të Jashtme Bujar Osmani.

Advertisement

Ai duke qenë mysafir në TV 24, potencoi se  modeli i kombinuar për regjistrim është zgjedhur për besim më të madh dhe kontroll të kryqëzuar të bazave elektronike  me vizita fizike të qytetarëve.

Siç potencoi, ky proces është i ndjeshëm, me pasoja serioze  për shtetin  përderisa në të nuk ka besim  ose  nëse është i rremë.

Për atë, siç citoi, nuk duhet absolutisht të frikohemi t’i implementojmë të gjitha mekanizmat të cilat do të garantojnë vërtetësi, cilësi të rezultateve dhe besim të qytetarëve ndaj rezultateve./Express

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *