A po shkarkohet Mickovski nga VMRO-DPMNE?

Këshilli inicues për reforma në VMRO-DPMNE, ka caktuar Kongres të ri të partisë më datë 28 mars. Ky këshill, pretendon se ka grumbulluar numër të mjaftueshëm të delegatëve të cilët e kanë zgjedhur kryetarin aktual Hristijan Mickovski. Ata thonë se Mickovski nuk ka plotësuar asnjë nga premtimet e dhëna kur u zgjodh kryetar i partisë për reformim dhe kthim në rrugën e fitoreve, prandaj duhet të shkarkohet.

Advertisement

Kurse Mickovski dhe pĂ«rkrahĂ«sit e tij e vlerĂ«sojnĂ« si jolegjitime kĂ«tĂ« iniciativĂ«, duke akuzuar udhĂ«heqĂ«sit e saj se punojnĂ« nĂ« shĂ«rbim tĂ« LSDM-sĂ«, transmeton gazeta Lajm. Mickovski e quan iniciativĂ«n si “Koalicioni Marriot”, duke aluduar se udhĂ«hiqet nga ish drejtori i DSK-sĂ«, Sasho Mijallkov, bashkĂ«pronar nĂ« hotelin mĂ« luksoz nĂ« Shkup.

Mirëpo të njëjtat akuza vijnë edhe nga udhëheqësit e iniciativës, të cilët vlerësojnë se pikërisht qëndrimi i Mickovskit në kreun e partisë i konvenon LSDM-së, sepse kundër tij Zoran Zaev e ka më lehtë të shënojë fitore në zgjedhje.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *