Izet Zeqiri: Libri i muzikës është më skandaloz se gjeografia

Probleme të shumta me tekstet shkollore viteve të fundit janë shfaqur në lëndën Muzikëse, Historisë dhe atë të Gjeografisë, në të cilat, pos gabimeve teknike, ka dhe shumë të pavërteta për historinë e shqiptarëve, ku edhe fyhen qytetarët shqiptarë.

Advertisement

Akademiku, Izet Zeqiri thotë se libri i Muzikës me autorë Maxhova Andova është më i Zi se ai i Gjeografisë.

“Libri shkollor Muzika i autores Veselinka Maxhova Andova kryesisht është me përmbajtje nacionaliste maqedonase, këndim të këngëve të heronjve maqedonas dhe ka gjuhë të urrejtes ndaj të tjerëve si dhe këngë të tjera me urrejtje ndaj shqiptarëve”, është shprehur Izet Zeqiri. (INA)

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *