Këto janë gjobat për mosrespektimin e masave të koronavirusit në Zvicër

Kushdo që shkel një masë të koronavirusit në Zvicër është përgjegjës për një gjobë midis 50 dhe 200 franga, transmeton albinfo.ch.

Advertisement

Gjobat u vendosën në një takim më 27 janar dhe do të vazhdojnë edhe me tej të mbetën të tilla.

Ato janë përveç gjobave ekzistuese deri në 10,000 franga për dështimin në karantinë.

Kushdo që nuk arrin të veshë maskë në transportin publik, stacione ose zona të tjera ku kërkohen maska, rrezikon një gjobë deri në 200 franga, transmeton tutje albinfo.ch.

Gjobat mund të lëshohen gjithashtu për këdo që merr pjesë në një ngjarje të ndaluar ose që organizon një ngjarje ose mbledhje që shkel masat e koronavirusit të vendit.

Sipas Aktit të Zvicrës për Epidemitë, njerëzit mund të gjobiten deri në 5,000 CHF për sjellje neglizhente ndaj masave të koronavirusit dhe 10,000 CHF për sjellje të qëllimshme.

Këto gjoba kërcënohen më shpesh për njerëzit që shkelin rregullat e karantinës. /Albinfo.ch

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *