Cuculovski: Po shkojmë drejt Federalizimit të Maqedonisë

Ekzistojnë procese që tregojnë se ne po shkojmë drejt federalizimit të Republikës së Maqedonisë, thotë profesori Ljubomir Cuculovski, i cili shton se një prej tyre është insistimi në regjistrimin që do të mbahet tani dhe dëshira për përqindje të bashkësive të caktuara etnike.

Advertisement

Për shembull, futja e dygjuhësisë në të gjithë territorin e Republikës, ndarja territoriale nga 2004 e cila shkoi përgjatë vijës etnike dhe nuk mori parasysh kufijtë natyrorë, por përbërjen etnike, tha Cuculovski.

Sipas tij, i ashtuquajturi federalizëm flet vetë. Platforma e Tiranës, për të cilën, siç tha ai, e cila është pjesë e triadës me Marrëveshjen me Greqinë dhe Marrëveshjen me Bullgarinë, theksoi Cuculovski.

– Insistimi për të mbajtur regjistrimin me çdo kusht tani flet për lëvizjen drejt federalizimit, duke theksuar nga figurat kryesore në këtë vend që nëse një pakicë e caktuar është nën 20 ose 30%, rezultatet e regjistrimit nuk do të njihen. Atëherë pse bëjmë regjistrim? Le të thonë se sa kanë nevojë dhe të vijmë tek kantonizimi dhe federalizimi i Republikës së Maqedonisë, tha Cuculovski.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *