Padi për 46-vjeçarin trainer i xhudos, i cili kishte përdhunuar vajza të mitura

Maqedoni e Veriut/ Prokuroria Themelore Publike në Prilep ka filluar procedurë kundër një traineri 46-vjeçar të xhudos, për të cilin ekziston dyshimi i arsyeshëm se duke abuzuar me pozitën e tij ai ka kryer veprime seksuale ndaj studentëve të mitur që i janë besuar për trajnim dhe edukim.

Advertisement

Me propozim të prokurorit publik, personi u ndalua dhe dërguar në paraburgim për 30 ditë.

I dyshuari si trajner i xhudos, nga prilli deri në nëntor të vitit 2020, në Prilep dhe vende të tjera, në mënyrë që të kënaqte pasionet e tij seksuale, duke abuzuar me pozitën e tij, ka kryer veprime seksuale ndaj fëmijëve që kanë mbushur 14 vjeç – studentë që iu besuan për trajnim dhe arsimim, thuhet në deklaratën e Prokurorisë Publike.

Kundër të dyshuarit, prokurori publik kompetent paraqiti propozim për paraburgim te gjyqtari i procedurës paraprake në Gjykatën Themelore në Prilep, ndërsa Gjykata e pranoi propozimin dhe me vendim urdhëroi që i dyshuari të mbahet në paraburgim për 30 ditë.

Ekziston një dyshim i arsyeshëm kundër personit se ai ka kryer një vepër penale të zgjatur – Tradhti bashkëshortore me keqpërdorim të pozitës nga neni 189 paragrafi 2 në lidhje me paragrafin 1 dhe në lidhje me nenin 45 të kodit penal.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *