Tesla investon 1.5 milard dollarë në Bitcoin, planifikon të pranoj atë si mënyrë pagesore

Tesla Inc. investoi 1.5 miliard dollarë në Bitcoin dhe sinjalizoi qëllimin e saj për të filluar pranimin e kriptomonedhës si një formë pagese, duke dërguar çmimet në një rekord të ri pas votimit të besimit nga udhëheqësi i tregut të makinave elektrike.

Advertisement

Prodhuesi me bazë në Palo Alto, në Kaliforni tha në një emision të hënën se bëri bast në Bitcoin pasi azhurnoi politikën e saj të investimeve muajin e kaluar për të lejuar kompaninë të investonte në asete dixhitale, si dhe shufra ari dhe fonde të tregtuara prej ari.

“Ne presim të fillojmë të pranojmë Bitcoin si një formë pagese për produktet tona në të ardhmen e afërt, duke iu nënshtruar ligjeve në fuqi dhe fillimisht mbi një sasi të kufizuar”, tha Tesla në regjistrimin e letrave për siguri.

Gjithashtu pas investimit të kompanisë gjigande në fjalë çmimi i Bitcoin u rrit për 20% duke arritur vlerën e 43000$ për një Bitcoin.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *