Gjuriq thotë se është ankuar në Amerikë që nuk po lejohen gazetarët serbë të futen në Kosovë

Ambasadori i Serbisë në SHBA, Marko Duric, është ankuar për ndaljen e gazetarëve serbë në pikëkalimin e Jarinjës. Ai thotë se për këtë punë është ankuar në Uashington.

Advertisement

Ambasadori serb në Uashington Marko Đurić tha se ekipi i RTS ishte ekipi i tretë gazetar që u mbajt në kalimin kufitar në Jarinje javën e fundit dhe i cili nuk u lejua të hynte në Kosovë. Ai thotë se është shkelje e të drejtave themelore të njeriut.

Vetëm gjatë javës së kaluar, dy ekipet e tjera televizive, TV Kraljevo dhe TV Pink, gjithashtu u parandaluan të hyjnë në Kosovë theksoi Marko Durić.

Duric propagandon duke thënë se kjo është shkelje e të drejtave themelore të njeriut.

“Demokraci e çuditshme, shoqëri e çuditshme multietnike dhe u kërkova njerëzve këtu në Uashington, nga jeta politike, bota e informacionit dhe kulturës, të ngrenë zërin e tyre kundër diçkaje që është shkelje e të drejtave themelore të njeriut të këtyre gazetarëve,” tha Durić.

Advertisement

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *